Dissident One:ㅤDuitse gasprijzen voor huishoudens zijn bijna verdrievoudigd – DissidentNL

dissident-one:ㅤduitse-gasprijzen-voor-huishoudens-zijn-bijna-verdrievoudigd-–-dissidentnl

05-08-22 03:24:00,

Verstoringen van de gastoevoer door de anti-Russische sancties hebben de rekeningen voor Duitse huishoudens tot recordhoogten opgedreven. Begin augustus zijn de kosten bijna verdrievoudigd ten opzichte van een jaar geleden, aldus prijzenportaal Verivox op woensdag.

“Er is geen einde in zicht van de prijsexplosie”, aldus het bedrijf, dat de openbaar beschikbare tarieven van zo’n 700 lokale nutsbedrijven analyseerde, meldt Reuters.

Een huishouden dat 20.000 kilowattuur (kWh) per jaar verbruikt, betaalde in augustus gemiddeld 3.568 euro (3.634,36 dollar), wat neerkomt op een ongekende 18 cent/kWh en 184% meer dan 1.258 euro in augustus 2021, zei het.

“De groothandelsprijzen voor gas liggen momenteel zelfs aanzienlijk boven dit niveau, wat betekent dat de (consumenten)prijs nog veel hoger zal oplopen,” zei Verivox-energiedeskundige Thorsten Storck.

De helft van de 41,5 miljoen huishoudens in Duitsland gebruikt gas voor verwarming.

De regering is van plan de wet op de energiezekerheid te wijzigen om de stijgende kosten door te berekenen aan alle consumenten,

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: