Dissident One:ㅤWetenschappers maken ’s werelds eerste ‘synthetische embryo’s’ – DissidentNL

dissident-one:ㅤwetenschappers-maken-’s-werelds-eerste-‘synthetische-embryo’s’-–-dissidentnl

05-08-22 10:51:00,

Onderzoekers gebruiken stamcellen van muizen om embryo-achtige structuren te vormen met darmkanaal, begin van een brein en een kloppend hart.

Onderzoekers hebben ’s werelds eerste “synthetische embryo’s” gemaakt in een baanbrekende prestatie die de noodzaak van sperma, eicellen en bevruchting omzeilt, meldt The Guardian.

Wetenschappers van het Weizmann-instituut in Israël ontdekten dat stamcellen van muizen zichzelf konden samenstellen tot vroege embryo-achtige structuren met een darmkanaal, het begin van een brein en een kloppend hart.

De levende structuren, die synthetische embryo’s worden genoemd omdat zij zonder bevruchte eicellen tot stand komen, zullen naar verwachting op korte termijn leiden tot een beter begrip van de wijze waarop organen en weefsels zich tijdens de ontwikkeling van natuurlijke embryo’s vormen.

Maar de onderzoekers denken dat het werk ook het aantal dierproeven kan verminderen en uiteindelijk de weg kan banen voor nieuwe bronnen van cellen en weefsels voor transplantatie bij de mens.

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: