In Groot-Brittannië dreigt “wijdverbreide onrust” door de crisis rond de kosten van levensonderhoud

in-groot-brittannie-dreigt-“wijdverbreide-onrust”-door-de-crisis-rond-de-kosten-van-levensonderhoud

05-08-22 05: 34: 00,

De beweging om te stoppen met het betalen van rekeningen groeit.

Volgens een campagnevoerder is het “onvermijdelijk” dat er in het Verenigd Koninkrijk “wijdverspreide rellen” zullen uitbreken omdat mensen hun rekeningen niet meer kunnen betalen als gevolg van de crisis rond de kosten van levensonderhoud.

Nu de energieprijzen in oktober nog verder zullen stijgen als gevolg van de sancties tegen Rusland, hebben veel Britten besloten te weigeren hun rekeningen te betalen als onderdeel van een groeiend verzet dat door sommigen wordt vergeleken met de rellen rond de poll tax.

In het jaar 1990 braken in Londen gewelddadige rellen uit toen de regering de poll tax wilde invoeren. De nieuwe heffing werd uiteindelijk geschrapt nadat een coalitie van pressiegroepen uit de arbeidersklasse en de middenklasse de handen ineen had geslagen om de heffing tegen te houden.

Een soortgelijke beweging onder de paraplu van de Don’t Pay-organisatie roept mensen nu op om hun automatische incasso’s in oktober te annuleren.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: