NachDenkSeiten:ㅤEnige resultaten van onze redactionele retraite

nachdenkseiten:ㅤenige-resultaten-van-onze-redactionele-retraite

05-08-22 09: 37: 00,

Op 8 en 9 juli kwamen de leden van de NachDenkSeiten-redactie bijeen voor een retraite in Pleisweiler. Kort daarvoor hadden we lezers om suggesties gevraagd. Zie hier Suggesties voor de NachDenkSeiten redactieconferentie? 230 Lezers stuurden suggesties. Dank u wel. Het waren er zoveel dat we er maar een paar in onze overwegingen konden betrekken. Daarom zullen wij op deze suggesties terugkomen nadat wij ze hebben bestudeerd. Wij doen hieronder verslag van enkele van de resultaten.

  1. Meer video’s, audio, interviews enz. Weer meer Zoom Talks. Met de aanwezigheid van Florian Warweg op de persconferentie van de Bondsrepubliek (die ze ons nog steeds proberen te ontzeggen) komt er in ieder geval één video per vergaderweek van de Duitse Bondsdag bij.
  2. Versterking van ons rood.
  3. Meer verslagen en analyses over wat er in Afrika gebeurt
  4. Een satirerubriek ontwikkelen
  5. Meer “positief nieuws”. Dit is een suggestie van lezers. Het is gerechtvaardigd. Maar het valt nog te bezien of dit voornemen haalbaar is, gezien de bittere realiteit.
  6. Gastauteurs. Uitbreiding van het aanbod. Ons eigen initiatief versterken om nieuwe auteurs aan te trekken en bestaande auteurs aan te moedigen nieuwe teksten te schrijven.
  7. Betere organisatie om aanbiedingen van artikelen te behandelen.
  8. Aantal artikelen per dag? Discussie zonder definitief oordeel over de vraag of we te veel of te weinig teksten aanbieden. In ieder geval geldt het principe kwaliteit boven kwantiteit.
  9. Handig in dit verband: kortere teasertekst – maximaal 400 tekens.
  10. Groot tekort op het gebied van redactionele ondersteuning van zogenaamde sociale media.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: