Nu buigen zij zich letterlijk neer en aanbidden Baäl recht voor onze ogen

nu-buigen-zij-zich-letterlijk-neer-en-aanbidden-baal-recht-voor-onze-ogen

05-08-22 07:01:00,

Ze proberen het niet eens meer te verbergen. Tijdens de openingsceremonie van de Commonwealth Games (Gemenebestspelen) in Birmingham, Engeland, op 28 juli, werd een reusachtige mechanische stier met gloeiende rode ogen uitgerold in het midden van het Alexander Stadion. De stier was ongeveer 10 meter hoog, en het duurde meer dan vijf maanden om hem te bouwen. Hij had de bijnaam “Raging Bull” gekregen, en hij deed alle menselijke deelnemers aan de voorstelling absoluut in de schaduw staan. De “heldin” van de openingsceremonie, een personage dat Stella heette, kalmeerde het schepsel, en toen verzamelden alle menselijke artiesten zich rond de reuzenstier en begonnen er letterlijk voor te buigen en hem te aanbidden. Ik heb de laatste jaren al heel wat vreemde dingen gezien, maar zoiets als dit heb ik nog nooit gezien, schrijft Michael Snyder.

In totaal nemen 72 landen deel aan de Gemenebestspelen, en deze openingsceremonie werd dus op ontelbare televisieschermen over de hele planeet bekeken.

De symboliek in dit “ritueel” was van tevoren goed gepland, en de organisatoren wisten precies waar zij mee bezig waren.

Maar zij rekenden er ook op dat de overgrote meerderheid van de bevolking niet bewust zou opmerken wat er eigenlijk aan de hand was.

De stier is altijd een symbool geweest van een oude godheid uit het Midden-Oosten die bekend stond als “Baal”. Het volgende komt van Christianity.com

In artistieke voorstellingen en archeologische vondsten nam Baäl de vorm aan van een stier of ram en had hij associaties met vruchtbaarheid.

Deze god versloeg ook, blijkbaar volgens de Kanaänitische overlevering, El en had associaties met de zon en de donder. En van alle vreemde goden waarmee de Israëlieten in aanraking kwamen, leken zij het meest te worstelen met de verering van deze.

Als wij duizenden jaren terug konden gaan en een reusachtige stier met gloeiende rode ogen konden uitrollen voor de mensen van het oude Midden-Oosten, dan zouden zij onmiddellijk begrijpen wat er aan de hand was.

Niemand zou hen hoeven te vertellen dat het een beeld van Baäl was en dat het de bedoeling was dat zij het aanbaden.

Een artikel dat op WorldHistory.org geplaatst is, geeft in detail de periode weer waarin het symbool van de stier voor het eerst in verband gebracht begon te worden met Baäl…

Baäl Hadad ontstond in Mesopotamië onder de namen Adad in het noorden en Iskur in het zuiden.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: