RubikonNews:ㅤVrijmaken van de geest

rubikonnews:ㅤvrijmaken-van-de-geest

05-08-22 03: 00,

“De keizer is naakt”, roept het meisje in het sprookje “De nieuwe kleren van de keizer” van Hans Christian Andersen. Ze zegt wat niemand durft te zeggen. Zeggen wat niemand anders durfde te zeggen had een diepgaand effect omdat het de geloofwaardigheid van de keizer en uiteindelijk zijn macht brak.

Met zijn nieuwe boek wil Milosz Matuschek ook zeggen wat niemand anders zegt. Dit uitspreken berust echter niet op kinderlijke naïviteit, zoals in het geval van het bovengenoemde meisje uit het sprookje. Het is de alomtegenwoordige stilte in de twee meest elementaire systemen van waarheidsvinding – de journalistiek en de rechtspraak. Matuschek kent beide systemen en is zeer teleurgesteld over hun falen in de afgelopen twee en een half jaar.

” Lees verder op Rubikon News

%d bloggers liken dit: