Taiwan: Washington speelt met het vuur van de draak

taiwan:-washington-speelt-met-het-vuur-van-de-draak

05-08-22 05: 35: 00,

De spanningen tussen de Verenigde Staten en China zijn verder geëscaleerd door de recente reis naar Taiwan van Nancy Pelosi, voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, in weerwil van de waarschuwingen van Peking.

Het opkomende geschil wordt door de westerse media met grote ambiguïteit afgeschilderd in een overigens duidelijk geval van schending door de VS van de soevereiniteit van China.

De Amerikaanse publicatie Newsweek heeft in haar artikel “China Military Says It Won’t ‘Sit Back’ If Nancy Pelosi Visits Taiwan” de primeur om te beweren:

Het Chinese leger heeft gedreigd met een niet nader gespecificeerde reactie als House Speaker Nancy Pelosi – de tweede in de rij van presidentskandidaten – naar verluidt van plan is Taiwan te bezoeken.

Na een week van diplomatieke uitwisselingen waarin Peking zei “op alle eventualiteiten voorbereid te zijn” en Washington de mogelijke gevolgen van de nog niet bevestigde reis bagatelliseerde, sprak het Chinese ministerie van Defensie zich voor het eerst uit over de kwestie. ” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: