The Saker: Exclusief: De voortvluchtige die probeerde een oorlog tussen de VS en China te ontketenen

the-saker:-exclusief:-de-voortvluchtige-die-probeerde-een-oorlog-tussen-de-vs-en-china-te-ontketenen

05-08-22 01: 45: 00,

Door Pepe Escobar, met een speciale correspondent, voor de Saker blog

ISTANBUL – Guo Wengui, ook bekend als Guo Haoyun, en onder zijn Engelse namen Miles Kwok en Miles Guo, is een politiek verbonden, zelfbenoemde verbannen Chinese miljardair die probeerde een VS-China oorlog te beginnen

Op Febr. 15, vroeg de miljardair Chapter 11, persoonlijke faillissementsbescherming aan in de US Bankruptcy Court in Bridgeport, CT, met een vermogen van slechts $3,850 en passiva tussen $100 miljoen en $500 miljoen. Guo’s verklaring kwam nadat een geldmanager uit Hong Kong, Pacific Alliance Group, hem had aangeklaagd wegens onbetaalde schulden.

Dat klopte zeker niet. Slechts drie maanden na zijn faillissementsaanvraag had Guo bijna 2 miljoen dollar uitgegeven aan juridische kosten. Maar op mei 11 diende hij via zijn advocaat een verklaring van afstand van persoonlijk faillissement in bij de rechtbank, waarin stond dat hij geen geld meer had om zijn juridische kosten te betalen.

” Lees verder op site The Saker

%d bloggers liken dit: