Viruswaarheid:ㅤEen volksopstand tegen de elites heeft de wereld bereikt

viruswaarheid:ㅤeen-volksopstand-tegen-de-elites-heeft-de-wereld-bereikt

05-08-22 06:00:00,

RALPH SCHOELLHAMMER , ASSISTENT-PROFESSOR ECONOMIE EN POLITIEKE WETENSCHAPPEN AAN DE WEBSTER UNIVERSITEIT, WENEN 

Een volksopstand tegen de elite heeft de wereld bereikt – Opinie (newsweek.com)

Er is een volksopstand gaande van mensen uit de arbeidersklasse tegen de elites en hun waarden, en die gaat de hele wereld over. Er is een groeiend verzet van de middenklasse en de lagere klassen tegen wat Rob Henderson het “luxe-geloof” van de elites heeft genoemd, nu de gewone mensen zich realiseren welke schade zij en hun gemeenschappen daarvan ondervinden.

Er waren al vroege tekenen in februari, toen het Canadese Truckers Convoy vrachtwagenchauffeurs uit de arbeidersklasse opzette tegen een “laptopklasse” die een steeds beperkender COVID-19-beleid eiste. U zag het ook in de overwinning van de gouverneur van Virginia, Glenn Youngkin, die zich inzette voor de rechten van ouders in het onderwijs en zowel de voorsteden als het platteland voor zich wist te winnen. Je ziet het in de groeiende steun van kiezers van hispanic-origine  voor een Republikeinse Partij, die zich steeds meer identificeert als anti-woke, en pro-arbeidersklasse. En nu zien we de nieuwste herhaling in Nederland in de vorm van een boerenprotest tegen nieuwe milieuvoorschriften die hen te gronde zullen richten.

Meer dan 30.000 Nederlandse boeren zijn in opstand gekomen uit protest tegen de regering naar aanleiding van nieuwe stikstofgrenswaarden die de boeren verplichten hun stikstofuitstoot de komende acht jaar radicaal te verminderen met maximaal 70 procent.

 » Lees verder op Viruswaarheid

%d bloggers liken dit: