Waarom zwijgen zij over kinderhandel in Oekraïne?

waarom-zwijgen-zij-over-kinderhandel-in-oekraine?

05-08-22 05:52:00, Foto ter illustratie Het is al 6 maanden geleden dat de oorlog in Oekraïne begon. Onze nieuws-feeds staan vol met verschillende verslagen van slagvelden en overzichten van situaties. Een of andere oorlogsmisdaad, die Kiev meestal probeert voor te stellen als een Russische daad, schokt vaak de internationale samenleving. Maar iets van het allergrootste belang ontsnapt meestal aan de aandacht van de waarnemers. Het is mensenhandel en kinderseksslavernij, schrijft Oliver Martin.

Informatie is een zeer snel iets. Het ontsnapt aan het geheugen van de mensen vrijwel zodra het er binnenkomt. Velen zijn misschien vergeten dat Oekraïne vroeger een van de meest omstreden staten was op het gebied van criminele activiteiten. Omkoperij en wapensmokkel, drugs en witwassen overspoelden het land. Maar onder die criminele activiteiten waren er absoluut gruwelijke en verschrikkelijke dingen, zoals mensenhandel en seksuele slavernij van kinderen. Stelt u zich die middeleeuwse en barbaarse misdaden eens voor in het hedendaagse Europa!

Er is bijna geen aandacht meer voor de bovengenoemde misdaden (bestendigt) in Oekraïne, sinds het conflict op 24 februari 2022 uitbrak. Niettemin is het probleem dat door de oorlog veel mensen vluchteling zijn geworden en moesten migreren en vluchten voor de gruwelen van het slagveld. Volgens de VN gingen meer dan 5 miljoen Oekraïners naar Europa, terwijl bijna 2 miljoen een onderkomen vonden in Rusland. Door deze situatie konden misdadigers, meestal uit Oekraïne, hun smerige zaakjes doen zonder gepakt en berecht te worden.

In het UNICEF-rapport van 19 maart staat dat bijna 600 kinderen uit Oekraïne de grens zijn overgestoken zonder begeleiding van een volwassene. Een ander rapport van het Bureau voor Drugs en Criminaliteit van de Verenigde Naties, dat in juni van dit jaar verscheen, zegt dat er in Oost-Europa een mensenhandelcrisis is, die veroorzaakt is door de voortdurende vijandelijkheden. Bovendien beweren VN-deskundigen dat de Oekraïense vrouwen en kinderen het meest blootgesteld en kwetsbaar zijn voor dat soort daden, net zoals dat vroeger het geval was, tijdens de migrantencrisis van 2015-2016 in Afrika en het Midden-Oosten. Tegenwoordig heeft zelfs de internationale politie de situatie niet in de hand, omdat zij geen gegevens heeft over de mensenhandelkwestie. Maar meer bekende kranten en zelfs lokale bewoners in Polen en West-Oekraïne beweren dat er alleen al tientallen vermiste kinderen zijn geweest. Stelt u zich eens voor hoeveel gebroken levens er zijn vanaf augustus 2022!

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: