Apolut: Path-optimized humanity | Door Marcus Zeller

apolut:-path-optimized-humanity-|-door-marcus-zeller

06-08-22 01: 00,

Een standpunt van Marcus Zeller.

Transhumanisme wordt aangeprezen als de weg vooruit – maar daarmee wordt de verlichte mens getransformeerd in een object van uitbuiting.

“Trans” betekent “voorbij iets”. Eeuwenlang hebben filosofen en wetenschappers gedroomd van geoptimaliseerde exemplaren van onze als ontoereikend beschouwde soort. “De mens is iets dat overwonnen moet worden”, zei Nietzsche. Maar: als ontwikkeling verder gaat dan de mens, waar gaat het dan heen? Zou het ook denkbaar zijn dat we dan zouden krimpen in plaats van groeien? De ideologie van het transhumanisme wil ons bevrijden van gebreken, van ziekten, in het uiterste geval zelfs van het “opleggen” van onze eigen sterfelijkheid.

” Lees verder op Apolut.net …

%d bloggers liken dit: