De begrafenisbranche doet het geweldig!

de-begrafenisbranche-doet-het-geweldig!

06-08-22 07:01:00,

En niet vanwege Covid. Neem het niet van mij aan. Neem het aan van de goede mensen van Service Corporation International, “Noord-Amerika’s grootste leverancier van begrafenis-, crematie- en begraafplaatsdiensten” – die 450.000 lijken* per jaar verwerken, schrijft Alex Berenson.

(*niet hun woord).

De inkomsten van Service Corporation zijn in 2020 en 2021 sterk gestegen, dankzij Covid. Begrafenissen zijn een solide maar trage groeibranche, en de trend naar crematies heeft niet geholpen. Maar tussen 2019 en 2021 is de winst per aandeel van SCI meer dan verdubbeld, van $1,90 tot $4,57.

In het begin maakte SCI zich zorgen dat die groei wat het noemde “pull-forward” was. Met andere woorden, omdat Covid meestal mensen doodde die toch al dicht bij de dood waren, zouden meer doden in 2020 en 2021 er later gewoon minder betekenen.

Gelukkig voor Service Corporation en zijn investeerders blijkt “pull-forward” geen probleem te zijn. Amerikanen sterven nog steeds in een veel hoger tempo dan normaal, zelfs nu Covid dit jaar een minimaal deel van het bedrijf uitmaakt.

(De dood, het ziet er goed uit! Uit de presentatie van SCI aan de investeerders op 5 mei:)

Bron

Woensdag heeft Service Corporation zijn voorjaarscijfers bekendgemaakt – weer een topkwartaal, met bijna $1 miljard aan omzet en $135 miljoen aan winst. Zoals Tom Ryan, de president-directeur van het bedrijf, aan de investeerders en de analisten van Wall Street vertelde:

Ik denk dat de COVID-gevallen op nationale basis… eenvoudigweg niet het materieel voor onze cijfers is. Dus zoals wij op de beleggersdag al probeerden aan te geven, denk ik dat wij – wij hebben te maken met een verhoogd aantal consumenten. [Of, in het Nederlands, meer begrafenissen en crematies hebben.]

Ryan gaf verder verschillende mogelijke verklaringen voor de toename van het aantal sterfgevallen:

En u zou zeggen: Oké, wat is dat, Tom? Nou, we hebben het er al een beetje over gehad, dat we denken dat er nog steeds een teveel oversterfte is. Wij denken dat we het in verband kunnen brengen met gebrek aan gezondheidszorg, mensen die waarschijnlijk te veel drinken, te veel roken, te hard rijden, depressie en toegang tot geestelijke gezondheidszorg.

Het probleem met deze verklaringen… is dat ze geen van alle zinnig zijn.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: