De “vleesmolen” van Peski: Hoe de Oekraïense leiding haar soldaten opoffert

de-“vleesmolen”-van-peski:-hoe-de-oekraiense-leiding-haar-soldaten-opoffert

06-08-22 11:01:00, Foto; model van Oekraïense vestingwerken genomen in een buitgemaakt Oekraïens bunkercomplex in Troitsky, Volksrepubliek Lugansk, 25.05.2022. “Artillerie is de god van de oorlog”, zeggen de Russen, en de Russische artillerie verplettert al dagenlang de versterkte stellingen bij Donetsk. De Oekraïense troepen daar worden door hun eigen leiding in de steek gelaten. Weer een onnodige tragedie, schrijft Dagmar Henn.

Ten eerste: de oorlogsvoering van Oekraïne, op bevel van de NAVO, is in zijn geheel een schandelijke misdaad. Want de belangen van de Oekraïense bevolking zouden gediend zijn met een vreedzame regeling; het was in het belang van het Westen om Rusland te dwingen militair in te grijpen. De doelstellingen werden openlijk verklaard (in Duitsland door de NAVO-propagandiste Florence Gaub) – Rusland te verzwakken. Alleen al voor dit doel worden honderdduizenden Oekraïners in de loopgraven gedreven, uiteengereten door granaatscherven, steden worden beschoten, infrastructuur vernietigd. Elke druppel bloed die vergoten wordt, ook aan Oekraïense kant, is de schuld en de verantwoordelijkheid van deze oorlogszuchtigen.

In Duitsland, zoals in het hele Westen, worden de echte gebeurtenissen niet getoond. Alleen die paar doden die voor propagandadoeleinden gebruikt kunnen worden, waaruit een nieuwe partij beschuldigingen tegen het zogenaamd schuldige Rusland kan worden verzonnen, worden getoond. Tienduizenden die sindsdien het leven verloren hebben of voor de rest van hun leven verminkt zijn, blijven onzichtbaar. En de vraag naar de zin van hun dood wordt even weinig gesteld als de vraag in wiens belang deze oorlog gevoerd wordt.

De laatste dagen hebben de gevechten in de Donbass zich geconcentreerd op de versterkte stellingen van het Oekraïense leger bij Donetsk. Deze stellingen zijn in acht jaar tijd opgebouwd; het zijn geen eenvoudige loopgraven met aarden wallen, maar betonnen bunkers met kilometerslange tunnels, die in de eerste plaats bedoeld waren om de stellingen te beschermen van waaruit de stad Donetsk al die jaren onder vuur werd genomen. Bijna alle waarnemers gingen ervan uit dat deze stellingen pas tegen het einde van de totale strijd om de Donbass aangevallen zouden worden, wanneer zij van achteren aangevallen konden worden.

Wat er de laatste tijd gebeurd is (u vindt een vrij goede en zorgvuldig geformuleerde dagelijkse samenvatting op het kanaal Military Summary) is inderdaad een frontale aanval op deze posities, en die is succesvol geweest. De vestingwerken zijn op verschillende plaatsen doorbroken,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: