Dissident One:ㅤChina schiet 5 raketten in ‘Japanse’ economische zone – DissidentNL

dissident-one:ㅤchina-schiet-5-raketten-in-‘japanse’-economische-zone-–-dissidentnl

06-08-22 06:06:00,

In het laatste veelbetekenende signaal van de snel verslechterende betrekkingen tussen Japan en China kondigde het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag aan dat zijn topdiplomaat niet langer een ontmoeting zal hebben met zijn Japanse tegenhanger, die was gepland voor een ontmoeting vandaag in de marge van de ASEAN-top in Cambodja.

De afzegging en diplomatieke berisping van Peking op het laatste moment is een vergelding voor de deelname van Japan aan een gezamenlijke verklaring van de G-7 die een dag eerder werd vrijgegeven en waarin China’s reactie op Nancy Pelosi’s bezoek aan Taiwan van dinsdag op woensdag werd veroordeeld. De verwachte ontmoeting van minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi met de Japanse premier Yoshimasa Hayashi werd tijdens een persconferentie van het ministerie van Buitenlandse Zaken afgeblazen. Van cruciaal belang is dat Wang nu ook weigert om Antony Blinken te ontmoeten, meldt Zero Hedge.

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: