Eindelijk wordt de EU wakker – en ontdekt dat zij sowieso verdoemd is

eindelijk-wordt-de-eu-wakker-–-en-ontdekt-dat-zij-sowieso-verdoemd-is

06-08-22 06:01:00,

Eindelijk, eindelijk lijkt de Europese Unie tot bezinning te komen. Het enige wat ontbrak was dat de Duitse politici begrepen dat zij op het punt staan miljarden te verliezen en onrust te riskeren. Het nieuws van het IMF dat de stopzetting van de gasleveranties aan het land de grootste economie van Europa in 2022 1,5 procent van haar BBP zal kosten, schrikt de marionet Olaf Scholz erger af dan de communistische slimme meid Sahra Wagenknecht. Wat mij doet afvragen: was het communisme dan toch zo slecht? schrijft Phil Butler.

En als Duitsland het licht ziet en de volslagen idioterie van de door Washington geleide oorlog tegen de Russen betreurt? Wel, het is een beetje voorspelbaar als u erover nadenkt. Het alternatief, een wereldwijde thermonucleaire oorlog die Londen, Parijs en Berlijn als eerste zou vernietigen, lijkt ook minder waarschijnlijk. Dat zou generaties van gekweekte middelmatigheid wegvagen. Maar wat kunnen we daarna verwachten?

Als iemand weet hoezeer Russen van een goede grap houden, dan is het zeker de socialistische zoon van traditionele Lutherse ouders. Scholz is geweldig in het behagen van de Brusselse elites en de Amerikanen, maar hij weet maar al te goed dat het Russische onderhoud van de machinerie aan de Nord Stream pijpleiding spoedig de Moskouse Post zou kunnen imiteren. De mensen die ’s morgens om de -40°C lachen, lachen zeker om de Duitse leiders die de wereld rondrennen om om gas te bedelen. Alleen, er is geen gas meer te krijgen.

Wagenknecht heeft zelfs de kant van de CDU-premier van Saksen, Kretschmer, gekozen tegen Scholz, over de realiteit dat het met Duitsland gedaan is zonder Russische energie.  Vooral Oost-Duitsland is in grote moeilijkheden als het cliché van een Russische black-out uitkomt. Alleen een Rus met een grote moersleutel kan repareren wat kapot gaat in een Russisch systeem, dat weet iedereen. Maar hoe zit het met de huidige Duitse regeringsleider? Is Scholz van plan Poetin te dwarsbomen door de andere EU-partners te verraden?

Hier wordt het gebrek aan een strategie van het westen pas echt dom. Het blijkt dat de Duitsers wel degelijk van plan waren om gas over te hevelen uit kleinere EU-staten om hun Volkswagen-productie van stroom te voorzien. Nee, ik maak geen grapje. Hetzelfde land dat Griekenland als kolonie en het Florida van Europa bestempelde,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: