In het Westen terreur en dood, terwijl COVID in Afrika stilletjes voorbijgaat. Waarom?

in-het-westen-terreur-en-dood,-terwijl-covid-in-afrika-stilletjes-voorbijgaat.-waarom?

06-08-22 04:01:00, © Arne Müseler (CC BY-SA 2.0) De westerse regeringen hebben de afgelopen twee jaar onrust gezaaid, de bevolking onder het mom van “bestrijding van de pandemie” onder druk gezet en geïntimideerd. Afrika daarentegen heeft Covid als een gewone verkoudheid behandeld. En het was juist om dat te doen, schrijft Activenews.ro.

Vanaf het begin van de Covid-pandemie tot juli 2022 zijn er in Afrika iets meer dan 9 miljoen bevestigde gevallen en 173.900 sterfgevallen geweest, volgens officiële cijfers van de WHO.

Ter vergelijking: in Europa zijn er ongeveer 239 miljoen gevallen en meer dan 2 miljoen sterfgevallen.

Het verschil is enorm, vooral als u bedenkt dat Europa slechts de helft van de bevolking van Afrika heeft (750 miljoen tegen 1,4 miljard).

Ook in Amerika is het aantal gevallen en sterfgevallen veel groter dan in Afrika.

In feite staat Afrika op de laatste plaats, ver achter de andere door de WHO gecontroleerde regio’s van de wereld.

Hoe komt het dat de meest achtergestelde regio van de planeet, met problematische levensomstandigheden, voedsel, water, sanitaire voorzieningen en een precair gezondheidsstelsel, de pandemie het best heeft doorstaan?

En welke lessen heeft het Westen te leren van de bevolking die het vaak met minachting bekijkt en met geweld probeert te “beschaven”?

De Epoch Times heeft getracht deze vragen te beantwoorden.

“Wij kijken naar Covid en halen onze schouders op,” zegt Illiasou Ibrahim, die in de gezondheidszorg werkt voor een NGO in Niamey, de hoofdstad van Niger.

De levensverwachting in Niger is 63 jaar, en malaria en meningitis zijn endemische ziekten.

Ibrahim zegt echter dat hij niemand kent die aan covid gestorven is.

Te veel hygiëne verziekt

In een artikel uit 2021, gepubliceerd in het tijdschrift Evolution, Medicine and Public Health, voorspelt een team van onderzoekers van Duke University Medical Center dat Afrika en andere ontwikkelingsregio’s minder sterfgevallen en betere resultaten bij de bestrijding van covid zullen hebben dan ontwikkelde regio’s.

Zij legden uit dat een overdaad aan hygiëne en sanitaire voorzieningen het tegendeel kan veroorzaken van wat men verwacht. Het resultaat is een gebrek aan biodiversiteit in het menselijk lichaam, waardoor het immuunsysteem tegen virale en bacteriële infecties verzwakt.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: