Mainstream media geven EINDELIJK toe dat de wereld aan de rand van voedselcrisis en burgerlijke onrust staat

mainstream-media-geven-eindelijk-toe-dat-de-wereld-aan-de-rand-van-voedselcrisis-en-burgerlijke-onrust-staat

06-08-22 09:01:00,

Mainstream media nieuwsorganen zoals Business Insider, Reuters en Al Jazeera geven eindelijk toe dat de wereld een wereldwijde voedselcrisis doormaakt. Mac Slavo, die voor SHTF Plan schrijft, wijst erop dat grote media nieuwsorganen eindelijk tot het besef zijn gekomen dat het niet aanpakken van de crisis “economieën zou kunnen vernietigen en tot burgerlijke onrust zou kunnen leiden.” schrijft Arsenio Toledo.

“De kosten van voedsel blijven de pan uit rijzen terwijl de schappen over de hele wereld leeg raken, waardoor het voor mensen steeds moeilijker wordt om het zich te veroorloven hun gezin te voeden,” schreef hij.

Slavo merkte op dat de media zich pas zorgen gingen maken toen zij tot het inzicht kwamen dat de voedselcrisis meer onrust onder de burgerbevolking zal brengen in de vorm van protesten en rellen.

Ayelet Sheffey en Harry Robertson, die voor Business Insider schreven, maakten de mogelijkheid van burgerlijke onrust tot het kernpunt van waarom de wereld de voedselcrisis moet aanpakken.

“Er ontvouwt zich een voedselcrisis over de hele wereld, waarbij de prijzen overal omhoog schieten,” schreven zij. “En wanneer dat gebeurt, voelt iedereen de pijn. Mensen kunnen bezuinigen op films of zelfs autorijden wanneer de kosten van tickets of benzine de pan uit rijzen, maar iedereen moet eten.”

“Tenzij er dringend actie wordt ondernomen … zou de crisis wereldwijd ernstige gevolgen kunnen hebben,” vervolgden zij. “Burgerlijke onrust zou zich kunnen uitbreiden en instabiliteit en zelfs oorlog kunnen aanwakkeren in enkele van de armste regio’s van de wereld. Een ineenstorting van de voedselsystemen zou enorme migratiegolven op gang kunnen brengen.”

Hun artikel merkte verder op dat er over de hele wereld al protesten, rellen en arbeidsstakingen zijn geweest als gevolg van voedselschaarste.

Media nieuwsorganen geven Rusland de schuld van voedselcrisis

In het artikel van Sheffey en Robertson in Business Insider wordt president Vladimir Poetin ervan beschuldigd dat hij het wereldwijde voedselsysteem naar “een breekpunt” heeft geduwd.

“De oorlog heeft niet alleen boerderijen verwoest. Poetins troepen hebben de Zwarte Zeekust van Oekraïne geblokkeerd, en verhinderen dat vitale landbouwproducten het land verlaten,” beweerden zij.

William Rhodes en Stuart Mackintosh, die voor Reuters schreven, lieten dit verder escaleren door te beweren dat het Westen moet beginnen te reageren op de vermeende acties van Poetin die een ravage aanrichten in de wereldwijde voedselvoorzieningsketens.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: