Muriel Bowser en de NOS

muriel-bowser-en-de-nos

05-08-22 10:42:00, NOS fact check.

Op 6 november 2018 werd Muriel Bowser de eerste vrouw die ooit werd herkozen als burgemeester van Washington, DC en de eerste burgemeester die een tweede termijn in 16 jaar verdiende. Sinds haar aantreden heeft de burgemeester gedurfde stappen gezet om het mondiale en nationale concurrentievermogen van DC te herstellen, de productie van betaalbare woningen te versnellen, de DC-economie te diversifiëren, de tevredenheid in stadsdiensten te vergroten en te investeren in programma’s en beleid waarmee meer gezinnen kunnen leven en bloeien in Washington DC. (1)

We gaan eens kijken wat de met honderden miljoenen euro’s ondersteunde publieke media over de burgemeester van Washington DC te vertellen heeft, Muriel Bowser heet zij dus.

De NOS.

De burgemeester van Washington had vanwege het groeiende aantal immigranten in zijn stad een verzoek ingediend bij het ministerie van Defensie om de Nationale Garde te sturen. Volgens de burgemeester is er sprake van een steeds groter wordende humanitaire crisis, waardoor 150 leden van de eenheid per dag nodig zouden zijn. Maar het Pentagon wil niet op dit verzoek ingaan.

Verder vermeld het NOS bericht dat er twee gouverneurs illegale immigranten op bussen zetten en naar Washington DC en New York vervoeren.

Abbott, een Republikein, heeft sinds april al meer dan 6000 migranten naar hoofdstad Washington gestuurd, maar dit is de eerste keer dat hij ook bussen naar New York stuurt.

Ook de Republikeinse gouverneur van Arizona, Doug Ducey, stuurt regelmatig immigranten in bussen naar Washington.

Ook vermeld de NOS site nog;

Stunt om aandacht te krijgen

Met hun acties willen de gouverneurs de Democratische president Biden dwingen om meer te doen tegen illegale immigratie en om strengere immigratiewetten aan te nemen.

 

Conclusie van deze fact check;

De NOS heeft geen idee dat de burgemeester van Washington DC een vrouw is. De NOS vermeld ook niet dat ze van de Democratische partij is.

Wel vermeld het bericht van de NOS de Republikeinse gouverneurs, als het een negatieve connotatie bij het lezers publiek op kan roepen.
(Het zou wel erg samenzweerderig klinken als hele bericht zo opgesteld is dat het bedoelt is om een negatieve connotatie bij de lezers op te roepen over Republikeinen.)

Het NOS bericht vermeld ook niet waarom deze Gouverneurs dit doen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: