Poetin slaat het woke Westen om de oren met ongemakkelijke waarheden – “Maak uw eigen huis schoon… de schuldigen voor de crisis zijn in uw eigen omgeving te vinden”

poetin-slaat-het-woke-westen-om-de-oren-met-ongemakkelijke-waarheden-–-“maak-uw-eigen-huis-schoon…-de-schuldigen-voor-de-crisis-zijn-in-uw-eigen-omgeving-te-vinden”

06-08-22 10:01:00,

Sinds de WHO-pandemie zou zelfs de meest afgezonderde heikneuter moeten beseffen dat het niveau van de berichtgeving door de westerse toonaangevende media in een vrije val is. Kortom, de grond der feiten is in het niets verdwenen, schrijft Globaleye1984.

Doelgericht en ideologisch opgezweept door volksvorming en regeringsconformistische thema’s, dringen de NOS’s, CNN’s en NRC’s zich sinds enige tijd op naar de narratieve marge. Waarmee bedoeld wordt het bereik onder slaapwandelende mainstream media-ontvangers. Idioten die elke avond met verve de gestandaardiseerde brij die uitgezonden wordt in zich opnemen en ’s morgens de kranten verslinden om dan prompt als woke-voetsoldaten de propagandaleugens te zingen, zijn beslist in de meerderheid.

Aangezien een provocerende, corrupte schurkenstaat neergeslagen moet worden en, voor de verandering, niet Uncle Sam maar Moeder Rusland de nationale veiligheid leidt om de wapens te laten spreken, draait het Westen zijn bidmolens en spreekt over ongekende beroeringen. Irak, Libië, Syrië, Jemen en andere schietgrage avonturen van de NAVO en haar entourage, die veel meer slachtoffers hebben geëist en nog steeds eisen dan het betrekkelijk milde Oekraïne-conflict, zijn overblijfselen van een geheugenverlies dat menselijk leed selectief classificeert. 500.000 dode Iraakse kinderen ten gevolge van de VS-sancties is slechts een statistiek. Een aantal Oekraïense burgers gedood, waarvan er niet weinigen militair doelwit werden nadat Zelensky hen had gecommandeerd om als combattanten te sterven, zijn nu ineens een enorme tragedie. Allen zijn gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk. Een vuistregel die nooit zijn relevantie verliest.

De toonaangevende media spreken voortdurend over de ergste “oorlog” aller tijden, en in hun obsessieve eenzijdigheid laten zij zich meeslepen door hun toevlucht te nemen tot methodes en retoriek die absoluut nooit meer overschaduwd kunnen worden. De ontmenselijking van de Russische etnische groep wordt bijvoorbeeld belichaamd door de volgende verachtelijke kop:

“Ergste nachtmerrie op Wimbledon: Hertogin Kate geeft trofee aan geboren Russin”

Een beetje woordspeling legt het racisme ad hoc bloot. Verwissel Russin voor Jodin. Klinkt nu niet meer zo flitsend, hé ? Maar “u kunt het met de Russen doen”. Dat schijnt de algemene consensus te zijn in redactiekantoren en plenaire zalen. Wij distantiëren ons tot op de Zuidpool van deze verachtelijke stigmatisering van een nationaliteit en cultuur. En wat hebben Russische atleten, katten, operazangers, musici, kunstenaars,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: