Waarom het Amnesty-rapport over Oekraïense oorlogsmisdaden verrassend is

waarom-het-amnesty-rapport-over-oekraiense-oorlogsmisdaden-verrassend-is

06-08-22 06: 39: 00,

Amnesty International heeft Oekraïne in een rapport beschuldigd van ernstige oorlogsmisdaden. Kiev protesteert en westerse media als Der Spiegel relativeren het rapport.

Het feit dat Amnesty International Oekraïne beschuldigt van ernstige oorlogsmisdaden is nogal een verrassende sensatie. Daarom reageren Kiev en de westerse media zo fel op het rapport. Hier zal ik laten zien waarom het Amnesty-rapport een verrassende sensatie is.

Amnesty is volstrekt ondoorzichtig

Amnesty International beweert dat het geen fondsen van staten accepteert, maar dit kan niet worden geverifieerd omdat Amnesty volstrekt ondoorzichtig is in zijn financiën.

Het laatste Inkomstenverslag van de internationale moederorganisatie van Amnesty International rapporteert over het jaar 2016. Daarin worden de totale inkomsten geraamd op 68,4 miljoen pond sterling, waarvan 62,8 miljoen pond afkomstig is van nationale organisaties van Amnesty International. Daarnaast hebben stichtingen bijna vier miljoen pond bijgedragen. Onder hen waren goede bekenden, zoals de Open Society Foundation van George Soros of de Postcodeloterij uit Nederland (waarover later meer) en Zweden.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: