Stralingsleed.nl:ㅤ5G is gewoon uitgerold ondanks de vele waarschuwingen van wetenschappers. Zet je handtekening en eis openheid en eerlijkheid.

stralingsleednl:ㅤ5g-is-gewoon-uitgerold-ondanks-de-vele-waarschuwingen-van-wetenschappers-zet-je-handtekening-en-eis-openheid-en-eerlijkheid.

22-08-22 07:52:00,

De telecom wil en is al bezig om 5G wereldwijd uit te rollen. De straling van 5G is ‘niet minder gevaarlijk dan die van 4G en 3G’, concludeert de Amerikaanse toezichthouder FCC. In Nederland zeggen telecomproviders, techbedrijven en de meeste wetenschappers hetzelfde als de Amerikaanse FCC: 5G is niet schadelijk voor de gezondheid en is geen groter risico dan de bestaande mobiele netwerken.

 Maar dit is niet waar
Want de tegenargumenten bij de wetenschap, niet in dienst van de telecom, is er zelfs  sprake van een moratorium op 5G totdat zeker is dat het geen risico vormt voor gezondheid en milieu. En terecht want 5G gaat en maakt gebruikt van een totaal andere zendtechniek dan de vorige netwerken; 2G, 3G en gedeeltelijk 4G. Een techniek waar niet onderzocht is wat de eventuele gevolgen kunnen zijn voor mens, flora en fauna. Waar we nu proefkonijnen zijn. Daar waar 2G en 3G gebruik maakten van radiogolven, maakt 5G namelijk gebruik van microgolven (4G ook), infrarood- en ultraviolette golven. Ultraviolette golven waarvan op Wikipedia te lezen valt dat: “ultraviolet (afgekort UV, ook wel ultraviolette straling, UV-straling, black light of uv-licht genoemd) is elektromagnetische straling en valt net buiten dat deel van het spectrum dat met het menselijk oog nog kan waarnemen. Dus UV-straling is niet zichtbaar. De golflengte van UV-straling ligt tussen 100 en 400 nanometer*, voorbij het ultraviolet. Doordat ultraviolet licht een kortere golflengte heeft dan radiogolven en microgolven, is het energierijker en ultraviolet licht heeft zelfs ionisatiepotentiaal (ioniserende straling) en kan chemische reacties in gang zetten. Ultraviolette straling is dus schadelijk en 5G maakt gebruik van ultraviolet!

* nanometer is een lengtemaat dat is afgeleid van het SI-stelsel (het Internationale Stelsel van Eenheden) en is gelijk aan een miljardste van een meter (0,000 000 001 m) of in wetenschappelijke notatie 1×10−9 m. De nanometer komt na de micrometer:

Ultraviolet na het zichtbaar licht. Van rechts naar links:  

Verklaring symbolen; mm, µm, nm en Å:

Naam symbool factor Ångström (eenheid van ultrakorte golven)  Å 10−10 nanometer (over het zichtbaar licht) nm 10−9 micrometer of micron µm 10−6 millimeter mm 10−3

 Nederland
De Stichting Stop5GNL heeft op 4 mei 2020 een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse staat om de uitrol van 5G te stoppen.

 » Lees verder op Stralingsleed.nl

%d bloggers liken dit: