Stralingsleed.nl:ㅤEpilepsie met als trigger de elektromagnetische velden van alle draadloze!

stralingsleed.nl:ㅤepilepsie-met-als-trigger-de-elektromagnetische-velden-van-alle-draadloze!

28-08-22 05:54:00,

Een epilepsieaanval of epileptische aanval ontstaat volgens de gegevens door een plotseling en tijdelijke verstoring van het elektrisch evenwicht in de hersenen. Het is alsof er even een soort ‘kortsluiting’ in de hersenen is en wordt ook wel een insult, convulsie of toeval genoemd.

Onze hersenen zenden namelijk een reeks elektrische impulsen uit. Op deze manier kunnen onze cellen communiceren en dit gebeurt door middel van zenuwuiteinden, synapsen en andere verbindingen. Bij een epilepsieaanval beginnen de hersencellen heel snel allerlei seintjes af te geven en op dat moment is er een epileptische aanval.

Twee groepen epileptische aanvallen
Er zijn 2 groepen epileptische aanvallen ingedeeld in de medische literatuur, afhankelijk van de plaats waar de storing begint. Namelijk:
1. de Focale aanvallen:
1a focale aanvallen met intacte gewaarwording. Deze aanvallen zijn afhankelijk van het deel van de hersenen waar de aanval plaatsvindt, dus in één deel van de hersenen. Ze houden meestal enkele minuten aan en zijn zo licht, dat een omstander ze nauwelijks opmerkt. Iemand is volledig bij bewustzijn, maar kan wel plotselinge spiersamentrekkingen in arm, been of gezicht hebben. Ook kunnen de smaak en reuk tijdelijk veranderen. Waar iemand precies last van heeft, is afhankelijk van het gebied in de hersenen waarin de storing zich bevindt;
1b focale aanvallen met verminderde gewaarwording. Het bewustzijn is dan deels (of geheel) verstoord, eveneens afhankelijk van de betrokken zone van de hersenen. Iemand is verward of suf. Tijdens de aanval zijn handelingen als wriemelen, plukken, kauw- en smakbewegingen of zelfs rondlopen waar te nemen;
1c focaal naar bilateraal tonisch-clonische aanval. Deze aanval begint als een focale aanval met intacte of verminderde gewaarwording. De plaatselijke kortsluiting in de hersenen breidt zich echter uit naar de gehele hersenen en tijdens een focaal naar bilateraal tonisch-clonische aanval is iemand niet bij bewusteloos en maakt schokkende bewegingen. Dit wordt ook wel een ‘grand mal’ of grote aanval genoemd. Het is dit soort aanval wat de mensen vaak vereenzelvigen met epilepsie.

2. de Gegeneraliseerde aanvallen:
Gegeneraliseerde aanvallen beginnen verspreid over beide hersenhelften en kunnen inhouden:
2a absence: er is een bewustzijnsdaling (iemand is ‘even’ weg);
2b myoclonische aanval: korte aanval waarbij spieren plots samentrekken;
2c tonico-clonische aanval: iemand verliest bewustzijn, verstijft,

 » Lees verder op Stralingsleed.nl

%d bloggers liken dit: