Redactionele aanbeveling: – “VS-troepen in zelfverdedigingsmodus: meer doden en gewonden bij gevechten in Syrië – een analyse door Caitlin Johnstone

“vs-troepen-in-zelfverdedigingsmodus:-meer-doden-en-gewonden-bij-gevechten-in-syrie-–-een-analyse-door-caitlin-johnstone

01-09-22 09: 55: 00,

Naar verluidt zijn bij een uitwisseling van slagen tussen de Amerikaanse indringers en de bevolking van het land, waarvan het grondgebied illegaal wordt bezet, tientallen Syrische en buitenlandse strijders gedood en verscheidene VS-soldaten gewond geraakt.

Vorige week kondigde het US Central Command (CENTCOM) aan dat het precisieluchtaanvallen had uitgevoerd in Deir ez-Zor in Syrië om “de VS-strijdkrachten op de grond te verdedigen en te beschermen tegen aanvallen van door Iran gesteunde groepen”. De Amerikaanse president Joe Biden gaf toestemming voor de aanval, zo maakte CENTCOM bekend, terwijl Teheran elke connectie ontkende met de aangevallen soldaten, van wie er naar verluidt tien zijn gedood.

De Amerikaanse aanval werd gevolgd door raketaanvallen op Amerikaanse militaire posities in Oost-Syrië. Een onbekend aantal Amerikaanse soldaten raakte gewond. De VS reageerden door Syrische voertuigen met helikopters aan te vallen op verdenking dat de raketten van daaruit waren afgevuurd. Bovendien beweerde CENTCOM dat “twee of drie vermoedelijk door Iran gesteunde militanten” werden gedood in deze helikopteraanval.

” Lees verder op Uncut-News.ch