De volgende zet van Rusland? Het plan om een eigen wereldstandaard voor de prijsbepaling van edele metalen vast te stellen, zou een schokgolf kunnen veroorzaken bij de westerse centrale banken en hun edelmetaalbanken.

de-volgende-zet-van-rusland?-het-plan-om-een-eigen-wereldstandaard-voor-de-prijsbepaling-van-edele-metalen-vast-te-stellen,-zou-een-schokgolf-kunnen-veroorzaken-bij-de-westerse-centrale-banken-en-hun-edelmetaalbanken.

05-09-22 05: 44: 00,

Euraziatische alliantie plant Moskouse wereldstandaard om LBMA-monopolie op prijsvorming edelmetalen te vernietigen

Eind juli onthulden Russische media dat Moskou en een aantal van zijn Euraziatische bondgenoten een voorstel overwegen om een geheel nieuwe handels- en prijsvormingsinfrastructuur voor internationale edelmetalen op te zetten om het monopolie van Londen en New York op de wereldwijde prijsvorming van edelmetalen te doorbreken en de Russische goudmarkt te stabiliseren.

Deze infrastructuur zou de vorm aannemen van:

  • een Moskou Wereld Standaard (MWS) voor de handel in edelmetalen, gelijkwaardig aan de London Good Delivery List van de London Bullion Market Association (LBMA)
  • een nieuwe internationale beurs (handelsplaats) voor edelmetalen, gevestigd in Moskou, gebaseerd op de MES en bekend als de Moscow International Precious Metals Exchange
  • een comité voor de opsporing van prijzen en nieuwe edelmetaalprijzen op basis van de MES en referentieprijzen in de nationale valuta’s van de deelnemende landen of in nieuwe internationale vereffeningseenheden

In dit artikel worden deze ontwikkelingen onder de loep genomen,

“Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: