Oekraïens “tegenoffensief” is een valstrik: En het Zelensky-regime is er ingetrapt

oekraiens-“tegenoffensief”-is-een-valstrik:-en-het-zelensky-regime-is-er-ingetrapt

10-09-22 01:40:00,

De krijgshaftige ensceneringen van Zelensky, waarin hij zich pronkend met gepolijste tanden voortdurend illusoire oorlogsdoelen in het vooruitzicht stelt, kunnen zijn onbekwaamheid niet verhullen. Wat voortdurend in het nadeel van zijn troepen werkt.

Voor de proxy van het Westen, dat tot nu toe enorme sommen geld heeft uitgegeven om Moskou te verwurgen, zoals het met de Sovjets in Afghanistan heeft gedaan, is het vijf over twaalf om succes te laten zien. Met andere woorden, de Anglo-Amerikaanse en Europese financiers en wapenduwers worden onrustig en willen resultaten zien. Niet alleen de tijdelijke foto-ops, waarbij 20 zielen-dorpen visueel vastgelegd worden als decor voor het hijsen van de nationale vlag. Maar echte terreinwinsten, heroveringen, verdiensten. En vooral, het vermogen om heroverde gebieden te behouden, schrijft globaleye1984.

Om ervoor te zorgen dat deze uiterst gulle donorbronnen niet eerder opdrogen dan voorzien en dat corrupte elementen in de hoogste echelons stukken van de taart kunnen blijven afsnoepen, voelt de Zelensky-junta zich genoodzaakt om koste wat kost alles op alles te zetten. Zonder rekening te houden met verliezen. Het belangrijkste is dat er iets gebeurt. Ook al is het maar een minimale vertoning. Maar zoals zo vaak, werd de berekening gemaakt zonder de kosten te calculeren. Het zogenaamde tegenoffensief op Kherson is een bijproduct van deze hachelijke situatie.

Gonzalo Lira, een Amerikaanse journalist die in de Oekraïense stad Charkiv gevestigd is, meent dat Kiev in een val gelopen is. In een commentaar op het huidige verloop van het tegenoffensief, zei Lira:

Bevelvoerder

Het is een absolute ramp. Maar zij winnen terrein. Zij zeggen dat zij dorpen terugnemen. En wat dan nog? De prioriteit voor de Russen is de demilitarisering van het Zelensky-regime. Wat betekent dat? Het betekent de totale vernietiging van de krachten van het Zelensky-regime. En in Kherson… Zelfs de grootste cheerleader van Kiev geeft nu toe dat de Russen een overweldigend voordeel hebben wat de artillerie betreft. Voorzichtige schattingen spreken van een overmacht in de orde van 10 tegen 1. En het Zelensky-regime heeft geen tanks meer om het op terrein goed te maken en stand te houden. Zij hebben alleen soldaten en artillerie die door het Westen geleverd worden. En wat doet het Zelensky-regime? Zij gooien alles op Kherson. De bedoeling is natuurlijk om een doorbraak te bereiken.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: