Oekraïense opperbevelhebber waarschuwt voor dreigende atoomoorlog

oekraiense-opperbevelhebber-waarschuwt-voor-dreigende-atoomoorlog

11-09-22 05: 40: 00,

De hoogste militaire chef van Oekraïne heeft gewaarschuwd dat een nucleaire oorlog tussen Rusland en het Westen “op handen is” als gevolg van het aanhoudende conflict in Oekraïne.

De opperbevelhebber van de strijdkrachten, generaal Valery Zaluzhny, verklaarde: “Er bestaat een direct gevaar dat de Russische strijdkrachten onder bepaalde omstandigheden tactische kernwapens zullen gebruiken. Hij schreef dit in een opiniestuk dat werd gepubliceerd door het staatspersbureau Ukrinform.

Het is ook onmogelijk om de mogelijkheid van directe betrokkenheid van ’s werelds leidende landen in een “beperkt” nucleair conflict, waarbij het vooruitzicht van de Derde Wereldoorlog al onmiddellijk zichtbaar is, volledig uit te sluiten”, waarschuwde Zaluzhny.

Summit.news meldt: De opperbevelhebber heeft ook voor het eerst officieel bevestigd dat de ongekende grootschalige aanvallen op Russische bases op de Krim en een wapendepot waarvan in augustus melding werd gemaakt, Oekraïense operaties waren. De eerste grote explosie op de Saki luchtmachtbasis begin augustus was eerder alleen herkend als een Oekraïense aanval door anonieme tips van hoge Kiev-functionarissen aan westerse media.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: