Interessante vertaling van de toespraak van Prins Charles op de COP26 klimaattop in Glasgow

interessante-vertaling-van-de-toespraak-van-prins-charles-op-de-cop26-klimaattop-in-glasgow

15-09-22 03: 02: 00,

Prins Charles: (00: 01)
Excellentie, dames en heren, de COVID 19 pandemie heeft ons laten zien hoe verwoestend een wereldwijde, grensoverschrijdende bedreiging kan zijn. Klimaatverandering en biodiversiteitsverlies zijn niet anders. In feite vormen zij een nog grotere existentiële bedreiging, die ons als het ware in een oorlogsachtige situatie dwingt. Ik heb de afgelopen 18 maanden met velen van u kunnen spreken en ik weet dat u allen een zware last op uw schouders draagt en ik hoef u niet te vertellen dat de ogen en de hoop van de wereld op u gericht zijn om snel en besluitvaardig te handelen, want de tijd dringt letterlijk. Het recente IPCC-rapport heeft ons een duidelijke diagnose gegeven van de omvang van het probleem. We weten wat we moeten doen. Met een groeiende wereldbevolking die een steeds groter beroep doet op de eindige hulpbronnen van onze planeet, moeten we dringend de uitstoot verminderen en actie ondernemen,

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: