Bijna onopgemerkt door de westerse media vond een belangrijke topontmoeting plaats..

bijna-onopgemerkt-door-de-westerse-media-vond-een-belangrijke-topontmoeting-plaats.

16-09-22 05: 49: 00,

De leiders van de Shanghai Cooperation Organisation (SCO) zijn bijeengekomen voor een topontmoeting waarover in het Westen nauwelijks wordt bericht.

De Shanghai Cooperation Organisation (SCO) werd ongeveer 20 jaar geleden opgericht en omvat momenteel de Volksrepubliek China, India, Kazachstan, Kirgizië, Pakistan, Rusland, Tadzjikistan en Oezbekistan. Aangezien de SCO wel degelijk een succesverhaal is – hij helpt immers bijvoorbeeld effectief regionale conflicten te bezweren en is een platform waarop landen met verschillende belangen (India en China bijvoorbeeld) ook in vertrouwen met elkaar praten – zijn steeds meer staten geïnteresseerd om lid te worden van de organisatie, waardoor deze steeds meer een concurrent wordt van westerse organisaties, zoals de G7.

Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom westerse media niet al te veel berichten over de SCO, noch over zijn topontmoetingen. Wanneer de archaïsche G7 bijeenkomen, waarvan de macht elk jaar sneller afneemt,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: