De Kharkov Game-Changer

de-kharkov-game-changer

16-09-22 02:25:00,

Oorlogen worden niet gewonnen door psyops. Vraag maar aan nazi-Duitsland. Toch is het een lachertje om de NAVO-media over Kharkov unisono te zien glunderen over “de hamerslag die Poetin uitschakelt”, “de Russen zitten in de problemen” en andere onbenulligheden, schrijft Pepe Escobar.

Feiten: Russische troepen hebben zich teruggetrokken van het grondgebied van Charkov naar de linkeroever van de rivier de Oskol, waar ze zich nu verschansen. De lijn Charkov-Donetsk-Lugansk lijkt stabiel te zijn. Krasny Liman wordt bedreigd, belegerd door superieure Oekraïense troepen, maar niet fataal.

Niemand – zelfs Maria Zakharova niet, het hedendaagse vrouwelijke equivalent van Hermes, de boodschapper van de goden – weet wat de Russische generale staf (RGS) van plan is, in dit geval en in alle andere. Als ze zeggen dat ze dat weten, liegen ze.

Wat nu met een redelijke mate van zekerheid kan worden afgeleid, is dat een linie – Svyatogorsk-Krasny Liman-Yampol-Belogorovka – lang genoeg stand kan houden met de huidige garnizoenen totdat verse Russische troepen kunnen binnenvallen en de Oekraïners terug kunnen dringen tot voorbij de Seversky Donets-linie.

De hel brak los – virtueel – over de reden waarom Charkov gebeurde. De volksrepublieken en Rusland hadden nooit genoeg manschappen om een 1000 km lange frontlijn te verdedigen. De hele intelcapaciteit van de NAVO viel op – en profiteerde ervan.

Er waren geen Russische strijdkrachten in die nederzettingen: alleen Rosgvardia, en die zijn niet getraind om strijdkrachten te bestrijden. Kiev viel aan met een voordeel van ongeveer 5 tegen 1. De geallieerde troepen trokken zich terug om omsingeling te voorkomen. Er zijn geen Russische troepenverliezen omdat er geen Russische troepen in de regio waren.

Dit kan eenmalig zijn geweest. De door de NAVO geleide Kievse troepen kunnen gewoon nergens in Donbass, of in Kherson, of in Mariupol een herhaling doen. Deze worden allemaal beschermd door sterke, reguliere Russische legereenheden.

Het is praktisch een gegeven dat als de Oekraïners rond Charkov en Izyum blijven, zij zullen worden verpulverd door massale Russische artillerie. Militair analist Konstantin Sivkov stelt dat “de meeste gevechtsklare formaties van de strijdkrachten van Oekraïne nu aan de grond worden gehouden (…) we zijn erin geslaagd ze naar open vlakte te lokken en zijn ze nu systematisch aan het vernietigen.”

De door de NAVO geleide Oekraïense strijdkrachten,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: