Europa’s gedoofde symbolen: De energiecrisis heeft de monumenten in de EU bereikt

europa’s-gedoofde-symbolen:-de-energiecrisis-heeft-de-monumenten-in-de-eu-bereikt

16-09-22 07:01:00,

Onlangs meldden de wereldmedia dat het symbool van Parijs en Frankrijk, de Eiffeltoren, van verlichting zou worden ontdaan. Aan de Fransen werd uitgelegd dat een andere bijdrage aan de strijd tegen de energiecrisis de duisternis zou zijn waarin het 300 meter hoge nationale oriëntatiepunt eerder door de gloeiende lichten ondergedompeld werd. Zo kunnen de Parijzenaars dus de gevolgen van de anti-Russische sancties met eigen ogen zien, niet alleen op de energierekening en in de winkelrekken. Hetzelfde verhaal doet zich voor in andere steden. Wij vertellen u hoe de crisis het gezicht van de Oude Wereld en het leven van de mensen verandert, schrijft Waronfakes.com.

Zoals de media onlangs meldden, heeft het bureau van de burgemeester van Parijs een energiebesparingsplan opgesteld waarbij de verlichting van monumenten wordt verminderd. Met inbegrip van het symbool van het land en de stad, de Eiffeltoren. Daarover bericht de krant Le Journal du dimanche.

De maatregel die dinsdag wordt aangekondigd is grotendeels symbolisch. We gaan de verlichtingsuren van de toren aanzienlijk verminderen zonder de werking ervan te beïnvloeden of bezoekers en restaurantklanten te storen,” zei Jean-François Martin, voorzitter van de raad van bestuur van de Eiffeltoren (SETE), tegen de publicatie.

Nu gaan de laatste lichten van de toren uit na 1 uur ’s nachts, wanneer zij door de laatste bezoekers wordt verlaten. Volgens het nieuwe plan zullen de lichten in de winter vóór middernacht uitgaan. Volgens SETE zal dit “geen fenomenale” innovatie zijn, maar zal het “hart van Parijs” een gedragsvoorbeeld zijn voor alle anderen.

Het nieuws over elektriciteitsbesparingen in Europa voor 2022 zou een speciale betekenis kunnen hebben voor Parijzenaars. De Eiffeltoren dimt traditioneel zijn lichten bij rouw en droevige gebeurtenissen. Symbolisch hebben de maatregelen dit keer betrekking op de economische gevolgen van de anti-Russische sancties die Europa in een crisis hebben gestort.

De toren, die toeristen uit de hele wereld naar Parijs trekt, is niet het enige “slachtoffer”. Volgens Anne Hidalgo, burgemeester van de Franse hoofdstad, zullen vanaf 23 september de lichten in Parijs vanaf 22.00 uur worden gedoofd in musea, attracties en prefecturen van de stadsdelen.

Bovendien zal de gemiddelde temperatuur in openbare instellingen in Parijs tijdens de kou met één graad worden verlaagd en zullen ze ’s nachts niet meer dan 12 graden worden verwarmd.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: