Hoge VN-commissaris voor de mensenrechten roept Kiev op niet te martelen in Charkov

hoge-vn-commissaris-voor-de-mensenrechten-roept-kiev-op-niet-te-martelen-in-charkov

16-09-22 08: 51: 00,

De woordvoerder van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties heeft Kiev opgeroepen geen mensen te martelen in de onlangs veroverde gebieden bij Charkov. Hier vat ik het laatste nieuws uit Oekraïne samen.

Er blijft verontrustend nieuws uit Oekraïne komen, dat ik hier samenvat. Voordat we overgaan tot de oproep aan Kiev om de mensen in de zojuist veroverde gebieden niet te martelen, wil ik kijken naar berichten uit andere regio’s.

Kherson en Zaporozhye

De gevechten gaan door in de buurt van Kherson, waar het Oekraïense leger tevergeefs heeft geprobeerd een doorbraak te maken tegen het Russische leger en daarbij zware verliezen heeft geleden. Net als in Charkov wordt gemeld dat een groot aantal buitenlandse huurlingen aan Oekraïense zijde vecht. Terwijl er in Charkov vooral veel Poolse huurlingen zouden zijn, zouden er in Cherson vooral huurlingen uit de VS, Polen, Duitsland, Frankrijk, Nederland en andere landen zijn.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: