In haar State of the Union toespraak wijst Ursula von der Leyen op de vorming van blokken in het Westen. Niet-westerse allianties (BRICS, SCO) winnen terrein.

in-haar-state-of-the-union-toespraak-wijst-ursula-von-der-leyen-op-de-vorming-van-blokken-in-het-westen-niet-westerse-allianties-(brics,-sco)-winnen-terrein.

16-09-22 10: 05: 00,

In de machtsstrijd tegen Rusland en China streeft de EU naar een mondiale blokvorming, streeft zij naar een algehele uitbreiding van het westerse blok en zal zij intern optreden tegen “Trojaanse paarden” van buitenlandse mogendheden. Dit blijkt uit de gisteren gehouden State of the Union-toespraak van Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. Volgens de toespraak zal het transatlantische blok, waartoe ook enkele Aziatisch-Pacifische staten behoren, het positieve etiket “democratieën” krijgen. Het moet worden uitgebreid met zoveel mogelijk Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse staten en worden afgezet tegen een niet-westers blok, dat de negatieve connotatie “autocratieën” krijgt. Terwijl de EU doorgaat met de vorming van het blok, ontstaan in de niet-westerse “rest” van de wereld – driekwart van alle staten – nieuwe allianties die streven naar een multipolaire orde. Naast Rusland en China zijn ook India, Brazilië en Zuid-Afrika betrokken. Het lidmaatschap van de BRICS of SCO (Shanghai Cooperation Organisation) allianties wordt nagestreefd door landen als Argentinië, de Verenigde Arabische Emiraten en

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: