Inflatie explodeert in VS terwijl Europa donkere winter van burgerlijke onrust en “permanente de-industrialisatie” tegemoet gaat

inflatie-explodeert-in-vs-terwijl-europa-donkere-winter-van-burgerlijke-onrust-en-“permanente-de-industrialisatie”-tegemoet-gaat

16-09-22 08:01:00,

Eerder deze week bedroeg de inflatie op jaarbasis in de VS (volgens de officiële overheidsstatistieken) 8,3%. Als de inflatie eerlijk zou worden gerapporteerd, met inbegrip van voedsel, huisvesting, energiekosten en andere reële uitgaven, zou het echte cijfer dichter bij 16% – 20% liggen (ShadowStats van John Williams, zie onderstaande grafiek), schrijft Mike Adams.

Als de inflatie op dezelfde manier wordt gemeten als in de jaren zeventig, zitten we al op het niveau van Jimmy Carter: ergens rond de 18%.

De Fed (Federal Reserve, centrale bank van de Verenigde Staten) is, zoals Peter Schiff zegt, “spugen in de wind” wanneer zij de rente met 75 basispunten (0,75%) verhoogt en doet alsof deze kleine renteverhoging veel zal doen om de inflatie, die in werkelijkheid ongeveer 18% bedraagt, te stoppen. Voor een effectieve strategie van de Fed is een stijging van 1000 basispunten of een renteverhoging van 10% van de ene dag op de andere nodig.

Via de Inflatiegrafieken-pagina van ShadowStats.com

In plaats daarvan lijkt de Fed klaar om deze enorme inflatietsunami af te slaan met ondoeltreffende renteverhogingen tot de markten instorten, waardoor de Amerikanen met instortende markten en stijgende inflatie blijven zitten. Met het op hol geslagen drukken van geld bovenop dit alles – de Amerikaanse staatsschuld staat op het punt 31 biljoen dollar te bereiken – kijken we naar een perfecte storm van financiële rampspoed: monetaire devaluatie, prijsinflatie, schaarste en dalende vermogenswaarden (deflatie van activa).

Dit betekent dat op het moment dat mensen activa het hardst nodig hebben (om voedsel te kopen, rekeningen van nutsbedrijven te betalen, huur te betalen, enz.), de activa die zij hebben (aandelen, obligaties, dollars in fiatvaluta, enz.) in waarde dalen, waardoor zij in beide richtingen armer worden. Het gevolg is dat mensen die in westerse landen wonen op het punt staan in een recordtempo berooid en dakloos te worden.

Europese econoom beschrijft economische verwoesting die naar Europa zal komen, onthult dat “Duitsland een psychopaat is” in de eisen van zijn regering aan andere landen

In de podcast van vandaag, die gaat over het bewaren van vrede in een tijd van wereldwijde oorlog, staat een interview met de Finse econoom (en CEO van GnS Economics) Tuomas Malinen, die onlangs waarschuwingen twitterde over de komende implosie van de Europese economie.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: