NachDenkSeiten:ㅤ “Een enorme onderneming waarin mensen zonder nadenken over bergen lijken lopen.”

nachdenkseiten:ㅤ-“een-enorme-onderneming-waarin-mensen-zonder-nadenken-over-bergen-lijken-lopen.”

16-09-22 08: 20: 00,

Hoe zouden samenlevingen hun energieproblemen kunnen oplossen? Voor de auteur Timm Koch is de oplossing waterstof! Maar gewetenloze energiekartels staan dat in de weg, zegt Koch in een interview met de NachDenkSeiten. Koch is er echter van overtuigd dat de overgang naar waterstof allang is begonnen. In een interview met de NachDenkSeiten geeft Koch inzicht in de inhoud van zijn onlangs verschenen boek “Das Feuer des Wassers. Waterstof nu! De oplossing voor ons energieprobleem” en laat zien dat een weg naar “vrije energie” mogelijk is. Door Marcus Klöckner.

Mijnheer Koch, hoe beoordeelt u de toestand van onze aarde vanuit ecologisch perspectief?

In één woord: deprimerend. We zitten midden in een geleefde dystopie.

Zo erg?

Als je langs de droomstranden van het Caribisch gebied of de Middellandse Zee loopt, weg van de toeristenoorden, waan je je op een stortplaats voor plastic afval. In de Dominicaanse Republiek zag ik een heremietkreeft die bij gebrek aan schelpen de schroefdop van een limonadefles op zijn rug meesleepte. Daarnaast is er de genadeloze overbevissing door industriële vissersvloten, olierampen die de hele Niger-delta en gigantische delen van het Russische vasteland in doodsgebieden hebben veranderd, habitatvernietiging door de volledig uit de hand gelopen landbouw, ontbossing en een bijna hersenloze bosbouwindustrie die weigert te begrijpen wat een bos eigenlijk is. De beelden van brandende monoculturen die we deze zomer weer zagen spreken voor zich. Deze lijst kan naar believen worden uitgebreid. Bijzonder beschamend in dit verband zijn de misdaden tegen de natuur en vele inheemse volkeren die plaatsvinden in naam van “klimaatbescherming”.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: