NachDenkSeiten:ㅤHartz IV minus Peter. Sommige dingen zijn nieuw aan het inkomen van de burger, maar het principe blijft hetzelfde.

nachdenkseiten:ㅤhartz-iv-minus-peter-sommige-dingen-zijn-nieuw-aan-het-inkomen-van-de-burger,-maar-het-principe-blijft-hetzelfde.

16-09-22 07: 00: 00,

De federale regering wil het Hartz IV systeem overwinnen, zegt ze, en serveert oude wijn in nieuwe zakken met het inkomen van de burger. Langere aflossingstermijnen hier, een paar onderwijsaanbiedingen daar, plus een beetje minder henpecking – en de verzorgingsstaat heeft zijn vriendelijke gezicht terug. In werkelijkheid gaat het erom de kwade geest van twee decennia arbeidsmarkthervormingen van Schröder uit te drijven om ze onder een aangenamere naam en onder het mom van vermeende progressiviteit te laten voortbestaan. Door Ralf Wurzbacher.

Misschien zullen de auteurs van het “burgerinkomen” in de niet al te verre toekomst spijt krijgen dat zij uitgerekend deze term hebben gekozen als sleutelwoord om het Hartz IV-systeem te overwinnen. Volgens het federale ministerie van Arbeid (BMAS) staat het voor “meer respect” en “zekerheid” voor degenen die soms jarenlang tevergeefs worstelen om aan de val van langdurige werkloosheid te ontsnappen en in ruil daarvoor een leven vol beperkingen leiden. Meer nog, het is bedoeld om de betrokkenen te suggereren dat ze niet langer tweederangs- of derderangs mensen zijn die gepest, geduwd en gestraft kunnen worden zoals de “casemanager” in het arbeidsbureau wil. “Hartzers”, “lui”, “schooiers”, die rondhangen in de “sociale hangmat” – vanaf nu bestaan ze allemaal niet meer. Wie zijn baan verliest of er nooit een vindt, is geen schuldige, geen zondebok, geen paria, maar een mens die door het lot is geteisterd en omhoog geholpen moet worden, een burger, net zo goed als ieder ander en niet iets slechter dan de grootverdiener met vijf woningen en tien luxe auto’s.

Maar wat als straks tienduizenden, honderdduizenden of meer burgers uit het zogenaamde centrum van de samenleving van de ene op de andere dag van alle “veiligheid” en “respect” worden beroofd en door prijsexplosies en faillissementen van bedrijven in maatschappelijke behoeftigheid worden gedwongen?

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: