NachDenkSeiten:ㅤNieuw hoofd ARD: uitgerekend Kai Gniffke

nachdenkseiten:ㅤnieuw-hoofd-ard:-uitgerekend-kai-gniffke

16-09-22 11: 15: 00,

Kai Gniffke is al 2023 om het voorzitterschap van de ARD over te nemen. Dit is geen goed nieuws, want Gniffke heeft een reputatie opgebouwd als een soms afstandelijke verdediger van het regeringsbeleid, onder andere door zijn tijd als hoofdredacteur van “Tagesschau” en “Tagesthemen”. De benoeming van Gniffke zal de politieke reputatie van de publieke omroep (ÖRR) bij veel contribuanten niet verbeteren. In dit verband is het de hoogste tijd om de critici van de ÖRR te benaderen. Deze kritiek moet niet alleen betrekking hebben op materiële voordelen (bijvoorbeeld het geval Schlesinger), maar nog meer op politieke afstandelijkheid, met name ten aanzien van transatlantische “narratieven” – momenteel bijvoorbeeld de propaganda ter ondersteuning van het sanctiebeleid. Naar mijn mening moet het belangrijke beginsel van de ÖRR echter worden “gered” – zelfs van zijn eigen personeel. Een commentaar van Tobias Riegel.

De directeur van de Südwestrundfunk, Kai Gniffke, neemt nu al 2023 het voorzitterschap van de ARD over, zoals de media melden. Volgens de ARD is dit besloten door de directeuren en voorzitters van de ARD. Na het aftreden van rbb-directeur Patricia Schlesinger als voorzitter van de ARD zou Gniffke dus een jaar eerder beginnen dan gepland.

De personeelskwestie van Kai Gniffke is geen goed nieuws – noch voor de informatieverstrekking aan ARD-consumenten en -donateurs, noch voor de toekomst van de publieke omroep (ÖRR). De NachDenkSeiten hebben het werk van Gniffke als “eerste hoofdredacteur” van ARD-aktuell en dus ook van de “Tagesschau” en de “Tagesthemen” kritisch gevolgd (2006 tot 2019), hieronder staan verwijzingen naar artikelen over dit onderwerp.

In de regel blijft een Intendant twee jaar in functie, volgens rapporten. De ARD-voorzitter vertegenwoordigt de omroepen als hoogste vertegenwoordiger en woordvoerder van de Intendanten.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: