Selensky of Assange: Wie krijgt de EU-mensenrechtenprijs?

selensky-of-assange:-wie-krijgt-de-eu-mensenrechtenprijs?

16-09-22 03: 00: 00,

De EU reikt elk jaar haar mensenrechtenprijs uit. Onder de genomineerden voor 2022 zijn Vladimir Selensky en Julian Assange. De EU kan nu laten zien hoe serieus zij de strijd voor de mensenrechten neemt.

Het Europees Parlement kent sinds 1988 de Sacharovprijs toe, ook wel de “EU-mensenrechtenprijs” genoemd. De prijs wordt toegekend aan personen of organisaties die zich inzetten voor de verdediging van de mensenrechten en de vrijheid van meningsuiting. De prijs is genoemd naar Nobelprijswinnaar Andrei Sacharov, is begiftigd met 50.000 euro en wordt jaarlijks in Straatsburg uitgereikt.

De ondemocratische mensenrechtenprijs

Dat de Sacharovprijs een pro-westers propaganda-evenement is, waarbij in principe al van tevoren bekend is wie de prijs krijgt, blijkt uit de procedure voor de selectie van de winnaars. De prijs wordt officieel toegekend door het Europees Parlement, maar de EP-leden hebben geen stem in de selectie van de winnaars. Dit is democratie à la EU.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: