VS zegt dat grotere gasleveringen aan Europa niet mogelijk zijn – Wat nu, EU?

vs-zegt-dat-grotere-gasleveringen-aan-europa-niet-mogelijk-zijn-–-wat-nu,-eu?

16-09-22 10:15:00,

De EU-Commissie en de machthebbers in Duitsland zeggen dat ze Russisch gas willen vervangen door vloeibaar gas, en dat ze daarvoor zelfs miljarden kostende terminals bouwen. Het probleem is dat het in te voeren gas op de wereldmarkt niet beschikbaar is.

De afgelopen maanden hebben westerse politici overal ter wereld naar gas gezocht. Kinderboekenschrijver Habeck, die zich momenteel mag uitleven als Duits minister van Economie, is op zijn knieën gegaan voor de heerser van Qatar, hoewel homoseksualiteit daar streng verboden is, maar dat deerde Habeck in dit geval niet. Het hielp niet, want Qatar eiste voorwaarden voor meer gasleveranties die zo slecht waren dat er geen deal werd bereikt, schrijft Thomas Röper.

Ondanks het Cum-Ex-schandaal vond kanselier Scholz tijd om naar Noorwegen te gaan en gas te vragen. Daar kreeg hij te horen dat Noorwegen al aan zijn limiet zat en niet meer kon leveren. Scholz vloog vervolgens naar Canada in het beroemde “gemaskerde vliegtuig”, om vervolgens te horen te krijgen dat Canada op korte termijn niet meer gas kan leveren, maar op lange termijn wel kan helpen – zij het op ongeveer dezelfde, onaanvaardbare voorwaarden als Qatar.

De Amerikaanse president Biden dreigde Saoedi-Arabië na zijn aantreden met harde maatregelen vanwege de moord op de journalist Khashoggi. Dat is inmiddels vergeten en de bejaarde Amerikaanse president heeft ook zijn knieval gemaakt voor de Saoedische heerser, om vervolgens lachend als antwoord te krijgen dat een uitbreiding van de olie- en gasleveranties niet aan de orde was.

Uschi von der Leyen zet vol in op vloeibaar gas uit de VS, want de VS belooft immers al jaren dat zij Europa van gas zullen voorzien als de Europeanen eindelijk Nord Stream 2 zouden verbieden en afscheid zouden nemen van het kwaadaardige Russische gas. Maar nu moest Uschi van de VS horen dat de VS niet meer gas kunnen leveren dan ze nu leveren. Zij hebben hun gas en olie momenteel zelf nodig. Eens te meer hebben de VS bewezen hoe betrouwbaar zij als partner voor de Europeanen zijn.

De Russische televisie besteedde op 15 september in het avondnieuws aandacht aan deze kwestie en ik heb de Russische televisiereportage over de hopeloze energiesituatie in de EU vertaald.

Begin van de vertaling:

De VS warmen Europa niet op

Europa hoeft niet te hopen op hulp van de VS bij de levering van olie en gas uit fracking deze winter.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: