Waarom Sergey Glazyev’s Monument voor de Erfenis van Lyndon LaRouche van belang is

waarom-sergey-glazyev’s-monument-voor-de-erfenis-van-lyndon-larouche-van-belang-is

16-09-22 10: 50: 00,

Op 11e september 2022 heeft de briljante Russische econoom, groot strateeg en leidende architect van de opkomende nieuwe multipolaire financiële architectuur Sergey Glazyev een opmerkelijke herdenkingsrede gehouden over het leven en werk van zijn vriend en bondgenoot Lyndon LaRouche (1922-2019) wiens 100e verjaardag werd gevierd op 8 september).

In de krachtige 13-minuten durende toespraak schetst Glazyev de hoofdoorzaken van de huidige systemische financiële ineenstorting die over de westerse wereld raast en die zijn overleden vriend al meer dan 30 jaar geleden voorspelde. Verder presenteert hij een opvallend programma voor een wereldwijd herstel en een hervorming van de globalisering, in de vorm van de integratie van de Euraziatische Economische Unie met de “Euraziatische landbrug” en het bredere Nieuwe Zijderoute-programma, dat voor het eerst door China werd onthuld in 2013 en dat al in 1994 door de heer LaRouche werd voorgesteld.

De volledige toespraak kan hier worden beluisterd:

Hoewel verschillende invloedrijke westerse intellectuelen de afgelopen jaren hebben geprobeerd de eer op te strijken voor het strategisch denken van Sergej Glazyev, is het een feit dat het denken van Glazyev geworteld is in een oude en krachtige intellectuele stroming die voortkomt uit een sterke, zij het vergeten traditie in Rusland die gebaseerd is op staatskrediet, nationale soevereiniteit, grootschalige infrastructuur, wetenschappelijke vooruitgang en vooral win-win samenwerking.

Deze school van economische wetenschap was springlevend in de dagen van Tsaar Alexander II, en het netwerk van nationalistische staatslieden die in de tweede helft van de 19e eeuw prominent werden, met als meest opvallende de figuur van Ruslands grote minister van Financiën en eerste minister-president Sergey Witte die het voortouw nam bij de aanleg van de Trans Siberische Spoorweg,

” Lees verder bij Matthew Ehret…

%d bloggers liken dit: