Wat is er bekend over de gevechten aan de Tadzjieks-Kirgizische grens?

wat-is-er-bekend-over-de-gevechten-aan-de-tadzjieks-kirgizische-grens?

16-09-22 05: 24: 00,

De gevechten laaien momenteel op in veel gebieden van de voormalige Sovjet-Unie. Sinds enkele dagen wordt ook langs de grens tussen Tadzjik en Kirgizië geschoten.

Ook al weten weinig mensen in Europa precies waar Tadzjikistan en Kirgizië liggen, het conflict daar kan een hele regio destabiliseren als het uit de hand loopt. Nadat Azerbeidzjan enkele dagen geleden Armenië heeft aangevallen, waarover geen twijfel meer bestaat, zijn er ook gevechten uitgebroken aan de Tadzjieks-Kirgizische grens.

Het probleem is dat de grens van de twee staten nooit duidelijk is afgebakend in tamelijk ontoegankelijke gebieden. Van de ongeveer 980 kilometer die in het afbakenings- en demarcatieproces zijn beschreven, wordt ongeveer 580 kilometer betwist, waardoor er herhaaldelijk botsingen zijn. De laatste keer dat dit gebeurde was ongeveer een jaar geleden.

Toch kunnen de landen niet worden omschreven als vijanden, want de regeringen praten met elkaar en stoppen de gevechten,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: