Apolut:ㅤHIStory: 100 jaar Verdrag van Rapallo

apolut:ㅤhistory:-100-jaar-verdrag-van-rapallo

17-09-22 01: 55: 00,

Welkom bij een nieuwe aflevering van HIStory!

Het onderwerp van vandaag is het Verdrag van Rapallo, dat werd gesloten in het jaar 1922 in die badplaats bij Genua. Het Verdrag van Rapallo heeft de geopolitiek van die jaren voorgoed door elkaar geschud. De westerse mogendheden moesten hier met woede kennis van nemen. Want het Duitsland van de jonge Weimarrepubliek en de jonge Sovjetrepubliek Rusland gingen een zeer nauw bondgenootschap aan. Maar eerst, terug naar het heden!

De confrontatie tussen het waardevolle Westen en Rusland komt tot een hoogtepunt. Lang voordat het Russische leger in strijd met het internationaal recht Oekraïne binnenviel,

” Lees verder op Apolut.net …

%d bloggers liken dit: