Bakkerij verkocht blauw-gele Oekraïne-gebakjes – en wordt nu geconfronteerd met faillissement

bakkerij-verkocht-blauw-gele-oekraine-gebakjes-–-en-wordt-nu-geconfronteerd-met-faillissement

17-09-22 06:01:00,

Het feit dat onvoorwaardelijke “solidariteit” met Oekraïne hand in hand gaat met een ronduit suïcidaal sanctie-, energie- en economisch beleid moet momenteel duidelijk zijn, zelfs voor die bedrijven die de morele consistentie van het Duitse regime tegenover Moskou toejuichten en zelf maandenlang niet hebben stilgezeten met steunbetuigingen aan de bevolking van het oorlogsland. Daarmee steunden ze een regering die vooral de Duitse middenklasse naar de ondergang drijft. Dit is de ervaring die “Herzensbäcker Künne” uit Hannover, samen met vele andere bakkerijen, momenteel moet opdoen, schrijft Wochenblick.at.

Na het begin van de oorlog baarde de bakkerij opzien met zijn blauw en geel geglazuurde Oekraïne-gebakjes. In het kader van een grote solidariteitscampagne werd de opbrengst van alle verkochte “Berliner” gedoneerd aan Oekraïne. Het is precies deze bereidheid om te helpen die nu miet alleen de alleen de Künnes de das omdoet:

De kleine keten met zeven vestigingen en ongeveer 60 werknemers wordt nu geconfronteerd met een stijging van de energiekosten van 120.000 euro per jaar naar 1,1 miljoen euro per jaar vanaf januari volgend jaar. Althans, dit is het bedrag dat de energieleveranciers hebben aangeboden nadat hun huidige contract over enkele weken afloopt.

Via IRockefella Twitter

Om deze kosten te dekken zouden de prijzen voor bijvoorbeeld een broodje tot 80 cent moeten worden verhoogd, voor een stuk pruimentaart tot 3,50 euro en voor gemengd volkoren brood tot 8 euro. Volgens meesterbakker Ralf Künne zou niemand daarin meegaan. Zijn vrouw Caterina riep daarom onmiddellijk de volgende “solidariteitsactie” in de regio Hannover in het leven – deze keer niet meer voor Oekraïne, maar voor de bakkers zelf. De lichten in alle filialen werden een dag lang uitgeschakeld om de aandacht van de klanten te vestigen op de situatie van de bakkers.

Bovendien verscheen Künne vorige week in het ARD-programma “Hart aber Fair” om haar zorgen te beschrijven. Bovendien vond woensdag in Hannover een bijeenkomst van de ambachtelijke sector plaats, waar ook Caterina Künne erop wees dat de bedrijven, gezien de financiële ondergang, geen tijd hebben om te wachten tot er ingewikkelde instrumenten worden aangenomen. Daarom was er dringend behoefte aan een noodfonds en een rem op de elektriciteitsprijs. Misschien had Künne twee keer moeten nadenken over de Oekraïense solidariteitsbetuiging – en de prijs ervan moeten overwegen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: