EU-prinses Ursula wil Poetin vervolgen “wanneer hij de oorlog heeft verloren”

eu-prinses-ursula-wil-poetin-vervolgen-“wanneer-hij-de-oorlog-heeft-verloren”

17-09-22 05:01:00, © EU EU-commissievoorzitter Ursula von der Leyen wil dat de Russische president Vladimir Poetin wordt vervolgd voor het Internationaal Strafhof in Den Haag. “Dat Poetin de oorlog verliest en verantwoordelijkheid moet nemen voor zijn daden is belangrijk voor mij,” zegt von der Leyen tegen het Duitse Bild.

Volgens von der Leyen is Poetin “uiteindelijk verantwoordelijk” voor alle oorlogsmisdaden in Oekraïne.

Het Internationaal Strafhof doet al enige tijd onderzoek naar oorlogsmisdaden, misdaden tegen de mensheid en genocide in Oekraïne.

Het hof is formeel onafhankelijk, maar volgt in de praktijk de trends in het buitenlands beleid van de NAVO, waardoor weinigen geloven dat de Oekraïense leiders zullen worden vervolgd voor de oorlogsmisdaden waartoe zij hebben aangezet, deels openlijk in de digitale kanalen van verschillende Oekraïense autoriteiten.

Oekraïne wil nu tot de interne markt van de EU toetreden voordat het tot de EU toetreedt, een manier om zowel de taart te krijgen als op te eten, aangezien het EU-lidmaatschap onder meer anticorruptiemaatregelen vereist die Oekraïne niet heeft willen uitvoeren.

“Voor ons is het dringend noodzakelijk dat Oekraïne wordt toegelaten tot de interne markt van de EU terwijl wij op weg zijn naar het EU-lidmaatschap. Ik weet zeker dat het zal gebeuren en het zal een van de belangrijkste overwinningen van ons land zijn,” zegt Volodymyr Zelensky.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven. OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ursula von der Leyen: “Bereid zijn om voor het Europese perspectief te sterven”

Lees meer over:  » Lees verder

%d bloggers liken dit: