Het eerste slachtoffer van de oorlog – Anthroblog

17-09-22 08: 40: 00,

Zuletzt aktualisiert am 17. September 2022.

“Het eerste slachtoffer van de oorlog is de waarheid”. Deze uitspraak, toegeschreven aan Hiram Warren Johnson, heeft sinds het uitbreken van de Oekraïense oorlog een nieuwe opleving gekend. Treffender zou echter de zin zijn: “Om oorlog te kunnen voeren, moet eerst de waarheid worden geliquideerd.” De leugen waarop elke oorlog gebaseerd is, is de bewering dat de gewelddadige escalatie van een conflict leidt tot de beëindiging ervan.

Antonio Ciseri, Ecce homo

Dit wordt niet tegengesproken door het feit dat oorlog meestal gevolgd wordt door vrede. De vrede die volgt op oorlog wordt er niet door veroorzaakt. Wie een ander mens doodt, elimineert inderdaad een vijand uit de wereld,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: