NachDenkSeiten:ㅤLeserbriefe zu “Exclusive: Endverbleibserklärung für deutsche Waffen in der Ukraine ermöglicht Einsatz gegen Ziele in Russland” (Duitse wapens in Oekraïne kunnen worden ingezet tegen doelen in Rusland)

nachdenkseiten:ㅤleserbriefe-zu-“exclusive:-endverbleibserklarung-fur-deutsche-waffen-in-der-ukraine-ermoglicht-einsatz-gegen-ziele-in-russland”-(duitse-wapens-in-oekraine-kunnen-worden-ingezet-tegen-doelen-in-rusland)

17-09-22 12: 00,

Hier wijst Florian Warweg erop dat de met Oekraïne overeengekomen eindgebruiksverklaring geen passage bevat die het gebruik van Duitse wapens tegen doelen binnen de grenzen van de Russische Federatie volgens internationaal recht en de overdracht aan extreem-rechtse gevechtseenheden zoals het Azov Regiment verbiedt. Dit blijkt uit een lang uitgesteld antwoord van het Bondsministerie van Defensie aan Andrej Hunko, lid van de Bondsdag en woordvoerder Europees beleid voor de parlementaire fractie DIE LINKE. Aanvallen op militaire doelen op de Krim of op wapenleveringskonvooien op Russisch en Wit-Russisch grondgebied zijn niet uitgesloten. Zonder noodzaak speelt de federale regering “met het gevaar van een verdere militaire en ook ‘diplomatieke’ escalatie met de Russische Federatie”. Ten slotte wordt gevraagd wat haar, in tegenstelling tot de VS, ervan weerhield om “ten minste expliciet het gebruik van geleverde zware Duitse wapensystemen zoals zelfrijdende houwitsers 2000 op doelen in Rusland te verbieden”. Bedankt voor de interessante brieven aan de redactie die Christian Reimann voor u heeft samengesteld.

1e brief aan de redactie

Geachte redactie van de NDS,

Een classificatie als: Alleen voor officieel gebruik kan worden aangemerkt als opzet om feiten te verdoezelen.

Dit feit kan als volgt worden geanalyseerd:

De bevolking betaalt misschien via haar belastingen voor deze wapens, zij draagt de gevolgen van deze leveringen, maar zij mag niet weten wat er aan de hand is.

Als deze wapens worden gebruikt om Russisch grondgebied aan te vallen, leidt dit dan tot een omkering van de huidige situatie, d.w.z. dat Oekraïne dan een misdaad begaat die in strijd is met het internationaal recht?

Het in het artikel aangehaalde artikel 51 van het VN-Handvest roept vragen op,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: