Terug naar de wortels

terug-naar-de-wortels

17-09-22 06: 51: 00,

Ik moet geduld hebben, geen rede,
ik moet de wortels dieper drijven,
niet aan de takken schudden.
Hermann Hesse

Beste lezers

“U woont aan de andere kant van de rivier en hebt geen zicht in vogelvlucht op het oerbos. Daarom denk je dat het nog onaangeroerd is. Maar de blanken in hun autoritaire positie staan de goudmijnen op ons land toe. De niet-inheemse autoriteiten houden vooral van het woord belangrijk. Er is niets belangrijker voor stadsmensen dan consumptiegoederen, maar de blanken delen de vele consumptiegoederen niet met anderen. Het zijn egoïsten. En de massaproductie van consumptiegoederen schaadt de jungle. Voor ons zijn vruchtbaarheid en de dieren van de jungle belangrijk. Voor ons is het belangrijk om eten met elkaar te delen. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, of het nu gaat om overleven, onze ontwikkeling, onze manier van leven of ons tribale bestaan.”

Met deze epiloog eindigt de documentaire “The last Forest”.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: