VS, Oekraïne praten over overdracht gevechtsvliegtuigen en langere-afstandsraketten

vs,-oekraine-praten-over-overdracht-gevechtsvliegtuigen-en-langere-afstandsraketten

17-09-22 12:01:00,

Als deze deal doorgaat, is het zeker een recept voor escalatie van het conflict in Oekraïne. Niet alleen dat, maar als de wapendeal wordt afgerond, zal het conflict met Rusland zich vrijwel zeker uitbreiden tot over de grenzen van Oekraïne.

Een paar dagen geleden waarschuwde Rusland nog dat de levering van langere-afstandsraketten aan Kiev een rode lijn zou zijn voor Moskou. Dus als het Westen wapens met een groter bereik levert, is er geen weg terug.

Het cruciale wapen hier is de ATACMS, die kan worden afgevuurd vanaf een HIMARS-raketwerper. Oekraïne beschikt al over het HIMARS-systeem van de VS, maar heeft geen raketten met voldoende bereik om Rusland te bereiken.

Met een bereik van bijna 300 km zou de nieuwste ATACMS Rusland wel kunnen bereiken.

In de ogen van Moskou zou de levering van de nieuwste ATACMS-raketten aan Oekraïne neerkomen op een oorlogsverklaring.

Dus als deze deal doorgaat, zal de oorlog ongetwijfeld escaleren en zich uitbreiden tot buiten Oekraïne.

Zijn de oorlogsstokers in Washington en Londen gek genoeg om dit te laten gebeuren?

Helaas denken wij van wel. De elite maakt zich ernstig zorgen dat er te veel “nutteloze eters” zijn. De plandemie en de bijbehorende “vaccins” moesten dat aanpakken, maar ze werken niet zo goed als verwacht. Dus werd eind vorig jaar Plan B goedgekeurd.

Dit is een laatste redmiddel en zal een oorlog met Rusland en waarschijnlijk ook met China en Iran inhouden. Als deze wapenovereenkomst doorgaat, en wij denken dat dit het geval zal zijn, dan is de wereld op weg naar WO III.

Zerohedge.com:

VS, Oekraïne zijn in gesprek om gevechtsvliegtuigen en langere-afstandsraketten over te dragen.

De VS en haar bondgenoten zijn in gesprek over de vraag of ze Oekraïne in de toekomst meer geavanceerde wapens kunnen sturen, waaronder gevechtsvliegtuigen, hebben Amerikaanse defensiebronnen gemeld, aldus de Financial Times. Het tegenoffensief in Kharkiv heeft Oekraïense functionarissen blijkbaar aangemoedigd om meer druk uit te oefenen op Washington voor meer geavanceerde wapens met een groter bereik, nu kan worden aangetoond dat het terugdringen van de Russische troepen tot op zekere hoogte succesvol is verlopen.

Het idee is dat als de Oekraïense strijdkrachten kunnen bewijzen dat ze met de verdedigingssystemen die de VS tot nu toe hebben geleverd een aanzienlijk gebied hebben heroverd,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: