Wil je totale deïndustrialisatie?

wil-je-totale-deindustrialisatie?

17-09-22 05: 52: 00,

Europa stevent consequent en steeds sneller af op totale deïndustrialisatie en verarming. Een samenvatting van het nieuws van de afgelopen dagen.

Het is niet alsof de huidige gas- en energiecrisis als een verrassing kwam. Het is nu bijna op de dag af een jaar geleden dat ik regelmatig verslag begon uit te brengen over de gascrisis. Ook al geven de “kwaliteitsmedia” en politici meerdere malen per dag de schuld van “Poetins aanvalsoorlog” voor de ellende, deze leugen wordt geen waarheid. De gasprijzen explodeerden een jaar geleden al en schoten van ongeveer 300 tot 500 dollar per duizend kubieke meter naar meer dan 1.000 dollar.

De explosie van de gasprijzen was toen al een direct gevolg van het beleid van de EU-Commissie en haar hervorming van de gasmarkt. De verschuiving van langlopende leveringscontracten met Gazprom, omdat “de markt het het beste kan regelen”, naar beurshandel, maakte van gas een voorwerp van speculatie en veroorzaakte de prijsexplosie.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: