De klap van de energiecrisis voor Europa is de verantwoordelijkheid van EU-politici

de-klap-van-de-energiecrisis-voor-europa-is-de-verantwoordelijkheid-van-eu-politici

18-09-22 10:01:00, Ursula von der Leyen en Margrethe Vestager zijn de drijvende kracht achter het sanctiebeleid dat de Europeanen verplettert. Montage: NyD-Europaparlamentet/CC BY 2.0 Europa wordt geconfronteerd met een energiecrisis zonder weerga. De desastreuze gevolgen zijn onder meer stijgende elektriciteitskosten en extreme prijsstijgingen die de Europese economieën schokken. De schuld van het probleem wordt door de machthebbers op Rusland geprojecteerd, terwijl de burgers het gelag moeten betalen. Het beeld van de energiecrisis is echter even infantiel als onjuist, schrijft Isac Boman.

In het hele Westen, en met name in Europa, proberen globalistische politici een scherpe daling van de levensstandaard van de bevolking te normaliseren nu veel landen in een uitzonderlijke economische crisis worden gedreven door de politiek geïnduceerde bevriezing van de invoer van gas en olie uit Rusland.

Politici kondigen een nieuw tijdperk aan, waarin “de tijd van overvloed en zorgeloos leven voorbij is”, zoals de Franse president Emmanuel Macron het uitdrukt.

“Ik denk dat we een keerpunt of een grote omwenteling meemaken. Ten eerste omdat wij het einde van de welvaart meemaken, en voor degenen die ervan genoten, ook het einde van een zorgeloze tijd.”

Net als andere Europese leiders ziet Macron de crisis niet als een gevolg van zijn beleid, maar wijt hij deze aan externe factoren.

De globalistische denktank World Economic Forum is, niet verrassend, snel op de kar gesprongen. Zij heeft onder andere reclamespots gemaakt die op internet circuleren en waarin wordt benadrukt dat het nemen van een koude douche gezond kan zijn en dat degenen die dat doen gezonder – en productievere – burgers zijn.

People who have regular cold showers take 29% fewer days off work.

Read more about the cool benefits of cold showers: https://t.co/DrP0OwsiTZ pic.twitter.com/EM3cpMkued

— World Economic Forum (@wef) January 2, 2022

Onafhankelijke analisten wijzen erop dat de visie van de denktank op “The Great Reset”, het thema van de beruchte top van Davos in 2021, in overeenstemming is met de sterke vermindering en beheersing van het energieverbruik waartoe zij oproept – zo niet onder het mom van oorlog en energiecrisis, dan toch op grond van het klimaatbeleid. De bijeenkomst in kwestie werd bijgewoond door de oprichter van het WEF,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: