De problemen van Frankrijk met zijn kerncentrales

de-problemen-van-frankrijk-met-zijn-kerncentrales

18-09-22 03: 00,

In Frankrijk zijn van de 56 kernreactoren, 33 momenteel stilgelegd voor onderhoud. Dit verergert de energiecrisis in de EU nog meer, en daarom overweegt Frankrijk zijn onderhoudsrichtsnoeren te wijzigen.

De energiecrisis in de EU neemt vreemde vormen aan, want normaal staat Frankrijk bekend om de stabiele elektriciteitsvoorziening die het van zijn kerncentrales krijgt. Op dit moment heeft Frankrijk echter een probleem omdat meer dan de helft van zijn 56 kernreactoren in onderhoud is en daarom is stilgelegd. Frankrijk importeert daarom momenteel onder andere elektriciteit uit Duitsland en pompt voor het eerst in zijn geschiedenis via een kleine pijpleiding aardgas naar Duitsland.

Aangezien de energiecrisis op ieders lippen ligt, maar de problemen in Frankrijk nauwelijks in de media worden besproken, vond ik het interessant om bij het Russische persbureau TASS een bericht hierover te vinden, dat een beetje licht werpt op dit onderwerp, dat in Duitsland nauwelijks door de media wordt belicht. Ik heb daarom het TASS verslag vertaald.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: